top of page

Cantina Bulgarini

Sinds 1930 is Bulgarini gevestigd in Lombardije en staat bekend om de betere Lugana wijnen te maken met verschillende smaakprofielen. Opa Emilio Bulgarini begon in 1930 de druiven van zijn wijngaard te gebruiken om goede en oprechte Italiaanse wijnen te maken om deze te delen met vrienden en familie. Onder leiding van zijn zoon, Bruno Bulgarini, heeft Cantina Bulgarini door de jaren heen de productie verhoogd om hun betere Italiaanse wijnen te delen met de rest van de wereld zodat iedereen kan genieten met vrienden en familie. Ook komt de parel Rosso Bruno, een Italiaanse rode wijn van zijn hand en deze doet niet onder voor menig Ripasso (Valpolicella). De Rosso Bruno is de persoonlijke favoriet van Richard.

Onder leiding van alweer de 3de generatie, zoon van Bruno, Fausto Bulgarini, ontmoeten traditie en innovatie elkaar. Bijgestaan door zijn vrouw Virginia perfectioneren zij de kwaliteit en verrijken de verscheidenheid aan Italiaanse wijnen en daarmee wint de uitmuntendheid van het bedrijf de internationale markt voor hun wijnen. Het is dan ook geen vreemd gegeven dat diverse wijnen van Bulgarini in de prijzen vallen.

Fausto en Virginia Bulgarini zijn met hun kinderen Andrea, Angelica en Benedetta zijn de realiteit van een dynamisch en modern bedrijf waarin de passie voor wijn wordt gecombineerd met energie en dagelijkse eigen ziel. Mooi omte zien dat het wijn maken ook hier weer met de paplepel wordt ingegoten.

Cantina Bulgarini beschikt over 50 hectare wijngaarden waar de druiven nog steeds met de hand worden geoogst en een strenge selectie ondergaan. Alleen de beste trossen worden gebruikt om te drogen, rijpen en rijpen op hout om Bulgarini en het goud van Lugana te versterken.

De benaming Lugana werd geboren in 1967 en ontwikkelt zich langs de morainische vlakte ten zuiden van het Gardameer. Op de bergkam tussen Brescia en Verona, op het kruispunt tussen Lombardije en Veneto, tussen de kleivlakte en kalksteenheuvels bieden zij de gepassioneerde wijnfamilie de mogelijkheid om de verschillende kwaliteiten van druiven om te zetten in goud.

Van het kasteel van Sirmione tot de toren van San Martino, van de landtong in het Gardameer tot de zachte hellingen van Pozzolengo, zingt de Latijnse dichter Catullus de wijn toe die een lange levensduur en structuur te danken heeft aan de Turbiana-druif, een lokale variëteit uit Trebbiano.
In deze traditie, versterkt door de moderne kennis van wijnbouw en wijnbereiding, wordt het zachte, gedefinieerde, gespannen en gestileerde karakter van Lugana gevormd.

bottom of page