top of page

TASTING VARVAGLIONE

40,0- / 2 personen

De Varvaglione wijnen uit Puglia

De basis van Varvaglione is gelegen in het uiterste zuiden van Italië, in de provincie Puglia. Puglia heeft zich de laatste tien jaar ontwikkeld als wijnkelder voor de Italiaanse wijnen. Momenteel is het een van de populairste wijngebieden van Italië en onze voorspelling is dat dit voorlopig niet zal veranderen. Dit is mede te danken aan het uitstekende prijs-kwaliteitsniveau wat de wijnen uit Puglia kennen. Varvaglione is hierin geen uitzondering. Het is een familiebedrijf waar momenteel de derde generatie de wijnmaker is. Deze beste man, Cosimo Varvaglione, zag op tijd in wat voor potentie Puglia had. Door tijdig volop aan te planten, te investeren en te innoveren, behoort Varvaglione nu echt tot de absolute top van Puglia.

 

 

 

 

 


 

De wijnen uit Italië

Waar je ook in Puglia kijkt, er zal altijd wel ergens een wijngaard van Varvaglione in de buurt zijn. Cosimo Varvaglione heeft ze namelijk over de hele provincie aangeplant. Hij zag in dat Puglia door haar ligging, omsloten door zee, een ontzettend gunstige positie had. De milde zeebries zorgt namelijk voor een perfect groeiproces. Mede in combinatie met de vruchtbare bodem, zijn de wijngaarden van Varvaglione misschien wel de mooiste van heel Puglia.
 

12e Mezzo wijnen van Varvaglione

De meest bekende wijnen van Varvaglione zijn zonder twijfel de 12e Mezzo wijnen. Toegankelijke en alledaagse wijnen voor elk moment. Met name bij het aperitief komen de Italiaanse wijnen goed tot hun recht. De 12e Mezzo wijnen springen er niet enorm uit. Het zijn simpelweg goede wijnen zonder gekkigheid. Hierdoor zijn ze een schot in de roos bij veel wijndrinkers; typische allemansvrienden, waar door gebruik vn lokale rassen, de Italiaanse wijncultuur centraal staat.

varvaglione-vinil-di-puglia.webp

PRIMITIVO DEL SALENTO

12e Primitivo.png

100% PRIMITIVO –  ROOD

NEGROAMARO DEL SALENTO

12e negroamaro.png

100% NEGROAMARO – ROOD

MALVASIA NERA DEL SALENTO

12e Malvasia nera.png

100% MALVASIA NERA- ROOD

MALVASIA BIANCO DEL SALENTO

12e Malvasia w.png

100% MALVASIA – WIT

PRIMADONNA

primadonna.png

100% CHARDAONNAY – WIT

bottom of page